Boerenkool uit de oven met tomaat en basilicum

boerenkool met tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Courgettesalade à la Alastair

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…

Bekijk het recept

Ook in de zomer smaakt boerenkool natuurlijk prima, al knarst het bij veel mensen omdat ze denken dat het moet vriezen en dat er rookworst bij moet. Maar dat is dus allemaal niet waar, met tomaat en basilicum kan het ook. Soms worden de blaadjes hier en daar knapperig in de oven, dat smaakt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • Boerenkool (ongeveer 700 g)
  • olijfolie
  •  handvol tomaatjes
  •  handvol basilicum
  •  p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven, was het grondig en snijd in grove stukken. Leg de stukken op een bakplaat (ja dat is een berg) en sprenkel er olie over en hussel met je handen alles goed om. Strooi er wat p&z over en schuif in de oven (op 200°C). Na tien minuten schep je het een keer om en leg je er gehalveerde tomaatjes op en een handvol fijngesneden basilicum. Bak nog 10 min. en serveer. Lekker met rijst of pasta, bijvoorbeeld.