Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

Print Friendly, PDF & Email

winterposteleinsalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Winterpostelein is zo’n lekker groen oppeppertje in deze grijze maanden. Eet hem lekker rauw in een frisse salade, of stamp hem rauw door de puree als je niet zo’n salade-eter bent. Koken is niet zo’n goed idee, dan hou je niets over. Op de foto staat de salade afgebeeld met olijven, ook lekker. De radijzen stonden nog in de grond….vandaar!

Ingrediënten

1 zakje winterpostelein; 10 radijsjes; 2 eieren; 1½ el witte wijnazijn; 1 el olijfolie; 1 flinke el yoghurt; 1 tl mosterd; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water kookt nog 5 min. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Was ook de radijsjes, snijd vast boven- en onderkant bij. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een kommetje. Voeg overige ingrediënten voor de dressing toe en prak met een vork tot een dikke saus. Meng de postelein met de dressing (of verdeel in klodders over de sla, wat je wilt) en versier met plakjes radijs.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept