Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Print Friendly, PDF & Email

gele soep van knolselderij met kurkuma met groene klodders radijsbladpesto

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

OOk al is buiten het echt al lente, we zitten inde keuken toch met nog wat winterse groenten. Wanhoop niet, maar voel je creatief uitgedaagd! Knolselderij is geweldig spul in soepjes en stoofschotels, gebakken in plakken met wat kaas of shoarmakruiden erop is het een mooie aanvulling op je bord (in plaats van een duffe vegetarische schijf), je kunt hem ook pureren, met of zonder aardappels erbij. Ik koos voor een zonnige soep, waarbij ik ook meteen het blad van de radijsjes verwerkte. Met een lekker vers (afbak) broodje erbij een prima doordeweeks maaltje! Eventueel maak je er nog een beetje frisse salade bij.

 

 

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 grote ui
  • 1 flinke aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 1½ tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • scheut olie
  • 6 dl water
  • voor de pesto:
  • het loof van 1 bosje radijs
  • 40 g pinda’s (of een lepel pindakaas)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sojasaus
  • ½ el geroosterde sesamolie
  • 3 el goede olijfolie
  • kneepje citroensap

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflooktenen. Snipper de ui en vast 1 teen knoflook.  Snijd de knolselderij in plakken en schil ze dan en snijd in blokjes. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Verwarm een schut olie in een soeppan. Fruit de ui en 1 teen knoflook zacht in de pan en voeg dan de knolselderij en aardappelblokjes toe en bak even mee. Voeg het bouillonblokje, kurkuma en gemberpoeder toe en voeg dan 600  ml heet water toe. Breng aan de kook en kook 15 min. met een deksel op de pan. In die tijd maak je de pesto. Haal het blad van de radijsjes (die gaan in de sla of op brood) en was het loof, verwijder lelijke blaadjes. Doe ze in het bakje van de staafmixer en snipper er het teentje knoflook bij. Voeg de pinda’s, olijfolie, sesamolie en een kneepje citroensap toe en draai tot een mooie pesto, eventueel voeg je nog wat meer olie of een scheutje water toe als je hem wat dunner wilt. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat even koken. Pureer in de blender of met een staafmixer en proef voor p&z. Serveer de soep met een paar klodders pesto en eet er een lekker vers (af-)gebakken brood bij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept