Boerenkool uit de oven met tomaat en basilicum

boerenkool met tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Koolrabi met tomaat

Koolrabi met tomaat

Koolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke lekker!

Bekijk het recept

Ook in de zomer smaakt boerenkool natuurlijk prima, al knarst het bij veel mensen omdat ze denken dat het moet vriezen en dat er rookworst bij moet. Maar dat is dus allemaal niet waar, met tomaat en basilicum kan het ook. Soms worden de blaadjes hier en daar knapperig in de oven, dat smaakt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • Boerenkool (ongeveer 700 g)
  • olijfolie
  •  handvol tomaatjes
  •  handvol basilicum
  •  p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven, was het grondig en snijd in grove stukken. Leg de stukken op een bakplaat (ja dat is een berg) en sprenkel er olie over en hussel met je handen alles goed om. Strooi er wat p&z over en schuif in de oven (op 200°C). Na tien minuten schep je het een keer om en leg je er gehalveerde tomaatjes op en een handvol fijngesneden basilicum. Bak nog 10 min. en serveer. Lekker met rijst of pasta, bijvoorbeeld.