Andijvie-aardappelsoep met amandelen

Print Friendly, PDF & Email

andijviesoep met geroosterde amandelen en dotjes roomkaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Op deze site staan inmiddels meerder recepten voor soep met andijvie. Eén recept is voor een aantal mensen uit onze Kievitkring echt een all-time favorite, dus kijk even hier als je nieuwsgierig bent, of typ voor de lol eens ‘andijvie’ in het zoekveld en ontdek alle mogelijkheden met deze onvolprezen Hollandse groente (nu even uit warmere oorden, trouwens) . .
Deze keer maakte ik een andere soep, omdat amandelen uit de voorraadkast mijn inspiratiebron waren. En dan komt er dus ook iets heel verrassends uit! Het recept dat ik als uitgangspunt nam, vermeldde ook ricotta, om op het laatst door de soep te doen, maar wij vonden dat eigenlijk helemaal niet nodig.

 

 

 

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten amandelen
  • 400 g aardappelen (dat zijn zeg maar 2 aardappelen, ik gebruikte een restje gekookte  aardappelen)
  • 1½  groentebouillonblokje
  • 1 kropje andijvie (ongeveer 500 g)
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Was de andijvie in snijd in grove repen. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Verwarm in een soeppan een scheut olijfolie en fruit op laag vuur de ui en knoflook glazig. Voeg de aardappelstukjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg 8 dl heet water en het bouillonblokje toe en kook de soep 10 min. Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje. Voeg dan ook de andijvie toe aan de soep en kook nog 5 min. Hak intussen de amandelen grof. Voeg de helft toe aan de soep.  Pureer de soep met een staafmixer en proef voor p&z. Serveer de soep met wat extra vierge olijfolie en de amandelen, liefhebbers doen er ook nog een schepje ricotta of roomkaas in. Lekker met goed brood.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK