Boontjes in een jasje

sperziebonen, tomaat en kaas in een jasje van bladerdeeg

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

Hoera, de lente op een bordje!

Bekijk het recept

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept

Groenten, boontjes in dit geval, in een jasje van bladerdeeg. Ik vind dat altijd een heel feestelijk gerecht. Je haalt niet meteen je groentenorm met dit gerecht, maar met een frisse salade erbij komt dat ook goed. De boontjes die je over houdt, kun je verwerken in die salade, of er morgen een fijn mix mee maken!

Ingrediënten

250 g boontjes, 4 plakjes bladerdeeg, 8 plakjes tomaat,  4 plakjes kaas of wat verse geitenkaas, handje verse basilicum, 1 ei, peper

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bonen en snijd de puntjes er af. Stoom ze in een stoommandje in 10 min. beetgaar. Laat even schrikken onder de koude kraan en laat uitlekken. Leg terwijl de bonen koken, de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. Was de tomaten (ik gebruikte 1½ tomaat) en snijd er 8 plakjes van. Snijd de basilicum in reepjes. Rol elk plakje bladerdeeg een klein beetje in de lengte uit, zodat de boontjes er in hun geheel in passen. Verdeel de boontjes over de plakjes deeg, leg ze in het midden. Leg op elk bundeltje bonen twee plakjes tomaat, brokkel er een beetje kaas over en bestrooi met wat peper en verdeel er royaal basilicum over. Klop een eitje los met een lepel heet water en bestrijk 3 randen van elk plakje. Vouw het dicht als een pakketje en duw de onder- en bovenkant dicht met een vork. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze royaal met het geklutste ei. (Je houdt vast wat over, daar bak je morgen een mini-omeletje van). Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin in het midden van de hete oven.