Bosbietjes met sinaasappel en rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…
Bekijk het receptBietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptVoor dit recept gebruik je de bietjes en het loof.
Ingrediënten
1 bos bietjes met loof;
1 ui, gesneden;
sap van ½ citroen;
een scheutje olie;
eventueel 1 sinaasappel in stukjes;
peper en zout;
handje rucola
Bereiding
Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in dunne reepjes. De bietjes snijd je in kleine blokjes, je hoeft deze verse bieten niet persé te schillen. Bak de bietjes een paar min samen met de ui in een scheut olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, eventueel de stukjes sinaasappel, peper en zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Garneer met verse rucola.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »