Broccoli met knoflook en citroen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!
Bekijk het receptFlowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten drijven, leek me.
Bekijk het receptBroccoli, zo lekker en super gezond, dat moet je vaak op je menu zetten! Deze variant is heerlijk makkelijk en combineert prachtig met pasta, maar ook met rijst of aardappels smaakt ie prima.
Ingrediënten
- 750 g broccoli
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 3 el goede olijfolie
- peper uit de molen
Bereiding
Was de broccoli, snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in blokjes. Doe eerst de blokjes stronk van de broccoli in je stoompan en breng aan de kook, leg dan de roosjes er boven op en stoom beetgaar, in ongeveer 6 min. Was de citroen onder de kraan en rasp de schil er af, alleen het geel! Pers 1 helft van de citroen uit. Pel de knoflook en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Verwarm de olijfolie in een pannetje met dikke bodem en fruit de knoflook, samen met 2/3 van de citroenrasp. Doe er wat peper bij en bak zachtjes tot de knoflook een beetje gaat kleuren. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door, druppel er wat citroensap over en bestrooi met het restant citroenrasp.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »