Quinoa met bietjes, rucola en …..
Bietjes kan je op allerlei manieren bereiden, deze keer in een combinatie met quinoa. Quinoa is heel erg lekker en ook nog eens een bijzonder voedzaam. Goed om aan je menu toe te voegen dus. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker, dus je kunt ook prima wat meer bereiden en het de volgende dag meenemen als lunch (of thuis opeten natuurlijk). Lekker met vette vis of brokjes fetakaas, kikkererwten zijn er ook lekker door.
Ingrediënten
- 1 bosje bietjes
- 300 g quinoa
- 1 citroen
- 3 el olijfolie
- p&z
- 1 teentje knoflook
- 1 tl kummel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 bosje rucola
- en verder kaas of vis of vlees… naar keuze!
Bereiding
Snijd het loof van de bietjes en kook de bietjes in ongeveer 30 min. gaar in een pan met ruim water. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan, haal het vel er af en snijd ze in kleine blokjes. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de citroen en rasp de schil eraf. Meng de bietjes met 1 el olijfolie, sap van ½ citroen en breng op smaak met p&z. Was het bietenloof en snijd in stukjes. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de kummel in. Doe dan de bietensteeltjes erbij en vervolgens ook het blad. Stoof tot het blad geslonken is. Meng het gebakken loof door de quinoa en breng op smaak met p&z en paprikapoeder en wat citroensap en rasp. Was de rucola, zwiep het water er uit en hak het grof. Serveer de quinoa met de bieten en verdeel de rucola erover, of hussel alles lekker door elkaar, wat je wilt.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 343
- Volgende »