Chinese kool soep met koekkruiden

Print Friendly, PDF & Email

4822 chinese kool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent met Sinterklaas, (wij vieren het wat later dit jaar). Ik wilde deze week aan de slag met verwarmende kruiden als anijs, kaneel en gember, maar dat zijn natuurlijk al bijna de koekkruiden bij elkaar! Vandaar dat mijn uitdaging deze week is geworden: koken met koekkruiden! Kan je dat restje van je middagje pepernoten bakken lekker opmaken! En ja hoor, het kan best, koekkruiden in de soep, het lijkt eigenlijk heel erg op de befaamde Chinese ‘Five-spices’.

 

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 el koekkruiden
  • scheutje olie
  • 2 aardappels
  • 2 (kippen-) bouillonblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 l  water
  • 1 blikje kikkererwten
  • eventueel wat verse koriander

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide. Schil de aardappel en snijd in dobbelsteentjes. Verwarm een scheut olie in een soeppan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de gember, koekkruiden en bouillonblokjes toe en los deze op met 1 liter heet water die je er bij schenkt. Breng aan de kook en voeg dan de tomatenpuree en aardappelblokjes toe. Laat 5 minuten koken. Intussen spoel je de kool af, halveert hem en snijd één helft in kleine stukjes. Kook nog 5 min., tot de aardappelblokjes zacht zijn en de kool naar je wens. Hak intussen wat koriander fijn en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan de hete soep, proef of je ‘m goed vindt (misschien wat sojasaus of een kneepje citroensap?) en garneer elke kom met wat koriander.