Preisoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!
Bekijk het receptSnel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 315
- Volgende »
Een klassieker in de keuken, in veel varianten, maar dit is de basis. In Frankrijk eten ze preisoep koud, in de zomer en warm in de winter. Wat zullen we nu doen?
Ingrediënten
500-700 g prei, 500 g aardappels, 3 tenen knoflook, 3 el boter (olie kan ook), ½ l bouillon (kip- rund of groente), 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse tijm (of neem gedroogde), 250 ml melk, p&z, optioneel room voor het serveren, bieslook ter garnering, waterkers kan ook!
Bereiding
Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer de kommen met sprietjes bieslook of wat waterkers.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!
Bekijk het receptSnel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 315
- Volgende »