Preisoep

Print Friendly, PDF & Email

preisoep met een snee brood en boter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Een klassieker in de keuken, in veel varianten, maar dit is de basis. In Frankrijk eten ze preisoep koud, in de zomer en warm in de winter. Wat zullen we nu doen?

Ingrediënten

500-700 g prei, 500 g aardappels, 3 tenen knoflook, 3 el boter (olie kan ook), ½ l bouillon (kip- rund of groente), 2 laurierblaadjes, 3 takjes verse tijm (of neem gedroogde), 250 ml melk, p&z, optioneel room voor het serveren, bieslook ter garnering, waterkers kan ook!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm  en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer de kommen met sprietjes bieslook of wat waterkers.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept