Courgette-wortel beignets

wortelcourgette

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 courgette;
3 wortels;
1 kop kikkererwtenmeel (ongeveer 100 g);
1 dessertlepel gehakte dille of koriander;
1 hand vol peterselie, fijn gesneden;
peper & zout;
olie om te frituren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de wortel en courgette grof. Geef ze ruim zout en wat peper, meng de kruiden erdoor en meng met zoveel kikkererwtenmeel dat je, al knedend, er makkelijk een kroketje van kan kneden. Knijp telkens een handjevol tot een ei-vorm en frituur ze met 3-4 tegelijk in een frituurpan of laagje olie in de koekenpan.

Lekker met een yoghurtsausje.