Courgettesoufflé

courgettesouffle

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Ingrediënten

400 gr courgette
3 eieren
1 kleine ui
2 el kwark (dikke yoghurt kan ook, roomkaas ook)
1 el citroenrasp
1 flinke el
verse koriander (of 1 el gedroogde dragon, of kies een ander kruid, basilicum of peterselie)
p&z
scheutje olie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Was de courgette, snijd bovenkant af en rasp hem op de grove kant van de rasp. Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet 10 min. het vocht er uit trekken.

Pel de ui, snipper hem fijn en fruit hem zacht in een klein beetje olie.

Splits de eieren, zorg dat de kom voor de eiwitten brandschoon is (maak hem vetvrij met wat citroensap en een keukenpapiertje). Meng de eigelen met de kwark, citroenrasp, gehakte koriander en de zacht gebakken uitjes.

Druk het vocht uit de courgette en meng dit er ook door. Geef het wat peper.

Sla de eiwitten stijf en spatel die rustig door het courgette mengsel. Vet een ondiepe schaal in en stort daar het mengsel in.

Bak het in ongeveer 30 min. tot het stevig is en een beetje kleur krijgt.

Lekker met brood, met rijst of met gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept