Couscous met spitskool en kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

We hebben deze week prachtige spitskolen van eigen bodem!

Ingrediënten

200 g couscous;
½ spitskool;
1 kleine courgette;
3 tomaten;
1 blik kikkererwten;
¾ l groentebouillon (tablet);
10 gedroogde abrikozen;
3 draadjes saffraan;
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik geen olie. Snijd de kool in repen, de courgette in plakken en de tomaat in stukken. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten, abrikozen en saffraan toe. Laat de groenten op een laag vuur koken tot ze gaar zijn. Spoel de kikkererwten af in een zeef en verwarm ze in de bouillon. Schep de couscous in een platte schaal en schep de groenten hierop. Geef de bouillon er apart bij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK