Couscous met spitskool en kikkererwten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…
Bekijk het receptBietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptWe hebben deze week prachtige spitskolen van eigen bodem!
Ingrediënten
200 g couscous;
½ spitskool;
1 kleine courgette;
3 tomaten;
1 blik kikkererwten;
¾ l groentebouillon (tablet);
10 gedroogde abrikozen;
3 draadjes saffraan;
peper & zout
Bereiding
Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik geen olie. Snijd de kool in repen, de courgette in plakken en de tomaat in stukken. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten, abrikozen en saffraan toe. Laat de groenten op een laag vuur koken tot ze gaar zijn. Spoel de kikkererwten af in een zeef en verwarm ze in de bouillon. Schep de couscous in een platte schaal en schep de groenten hierop. Geef de bouillon er apart bij.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »