Couscous met spitskool en kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet eenvoudig gestoofd

Soms is heel simpel ook al goed!

Bekijk het recept

Geroosterde prei  met tomaat en basilicum

Prei doet het goed met een beetje zuur, dus deze variant uit de oven, met tomaat en balsamicoazijn, is zeker…

Bekijk het recept

We hebben deze week prachtige spitskolen van eigen bodem!

Ingrediënten

200 g couscous;
½ spitskool;
1 kleine courgette;
3 tomaten;
1 blik kikkererwten;
¾ l groentebouillon (tablet);
10 gedroogde abrikozen;
3 draadjes saffraan;
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik geen olie. Snijd de kool in repen, de courgette in plakken en de tomaat in stukken. Knip of snijd de abrikozen in stukjes. Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten, abrikozen en saffraan toe. Laat de groenten op een laag vuur koken tot ze gaar zijn. Spoel de kikkererwten af in een zeef en verwarm ze in de bouillon. Schep de couscous in een platte schaal en schep de groenten hierop. Geef de bouillon er apart bij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK