Eenpans- spaghetti met venkel, citroen en munt
Pasta met venkel, dat maakte ik eerder ook al eens en ook de citroen is niet nieuw, maar dit recept kan mee op reis want je maakt alles in één pan! De citroen en munt maken het lekker fris. Wij aten het met witvis en tomatensla, maar ook zonder dat is dit een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
- 700 g venkel
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 350 g spaghetti
- 1 handvol munt (ongeveer 20 g blaadjes)
- 1 citroen
- 4 el olijfolie
- 75 g Parmezaan of 4-5 el edelgistvlokken
- p&z
Bereiding
Bereid eerst de groente voor: pel ui en knoflook, snijd de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn. Spoel de venkel af en snijd onder- en bovenkant een stukje af, trek eventueel wat draadjes uit de buitenste rokken. Halveer dan de knollen en snijd de harde kern er uit. Die knaag ik meestal meteen lekker op, maar je kunt hem ook gewoon fijn snijden en meebakken. De venkel snijd je in dunne boogjes. Verhit 4 el milde olijfolie in een ruime pan, een pan met dikke bodem of hapjespan is ideaal. Fruit de uien glazig en voeg daarna de knoflook en venkel toe en 1 ½ tl zout. Bak een minuut of 5 al omscheppend en voeg dan 1100 ml kokend water toe. Voeg de spaghetti toe en laat het zacht worden, terwijl je regelmatig roert. Je moet goed opletten dat alle pasta met het vocht in aanraking komt en niet aan elkaar gaat plakken. Tussen het roeren door was je de munt en rist de blaadjes van de steeltjes. Dit hak je fijn. Als je kaas gebruikt, rasp je die ook alvast. Verder rasp je de gele schil van de citroen (niet het wit, dat is bitter) en pers je één helft uit. Kook de spaghetti tot deze bijna gaar is, als het goed is is het merendeel van het water nu opgenomen en verdampt en wordt het een smeuïg geheel. Zet het vuur uit en roer de munt, kaas of edelgistvlokken en citroensap (misschien niet alles in één keer) erdoor. Proef voor p&z en serveer met versgemalen peper en een beetje extra vergine olijfolie en eventueel nog wat extra kaas.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 375
- Volgende »