Franse sla

salde van groen eikeblad met tomaat, geitenkaas en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Een mooi begin van het najaar

Bekijk het recept

Raapstelen-frittata

Altijd een lekkere combinatie, raapsteel en ei.

Bekijk het recept

O lala, wat waren wij blij met de eerste sla uit eigen tuin! Na al het harde werken is het echt heel erg genieten om sla van eigen teelt te eten. Goede sla heeft niet zoveel nodig, dat weten ze in Frankrijk heel goed. Met een goede dressing, wat tomaten, kaas en – kom doe eens luxe – een hand vol noten, tover je in een mum van tijd een prachtige salade te voorschijn. Laat de zon maar schijnen! En wil je er een wijntje bij?

 

Ingrediënten

1 krop mooie eikebladsla, 2 tomaten, handje walnoten, 1 bakje zachte geitenkaas, Voor de dressing:, sap van ½ citroen, 1 dessertlepel goede Franse mosterd (Dijon), een half teentje knoflook uit de knijper, peper, zout, olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing: knijp het teentje knoflook uit in een kommetje en roer er wat zout en de mosterd door. Daarna roer je de citroensap erdoor en dan twee keer het volume aan olijfolie (dus 2 el olijfolie op 1 el citroensap). Neem een extra vergine olijfolie, die heeft lekker veel smaak. Roer er tot slot wat peper door. Gebruik zoveel dressing als je wilt, de rest bewaar je een dag of drie in de koelkast.
Rooster de walnoten tot ze gaan geuren in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Was de sla en zwier droog en scheur in stukjes. Snijd de tomaat in partjes. Spreid de sla ui op een grote schaal, sprenkel er wat dressing over en verdeel dan de tomaat, kaas en noten erover. Nog wat peper uit de molen en hier en daar een drupje dressing en voilà!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK