Franse sla

salde van groen eikeblad met tomaat, geitenkaas en walnoten

geschreven door Kievit op 20 april 2019

O lala, wat waren wij blij met de eerste sla uit eigen tuin! Na al het harde werken is het echt heel erg genieten om sla van eigen teelt te eten. Goede sla heeft niet zoveel nodig, dat weten ze in Frankrijk heel goed. Met een goede dressing, wat tomaten, kaas en – kom doe eens luxe – een hand vol noten, tover je in een mum van tijd een prachtige salade te voorschijn. Laat de zon maar schijnen! En wil je er een wijntje bij?

 

Ingrediënten

  • 1 krop mooie eikebladsla
  • 2 tomaten
  • handje walnoten
  • 1 bakje zachte geitenkaas
  • Voor de dressing:
  • sap van ½ citroen
  • 1 dessertlepel goede Franse mosterd (Dijon)
  • een half teentje knoflook uit de knijper
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak eerst de dressing: knijp het teentje knoflook uit in een kommetje en roer er wat zout en de mosterd door. Daarna roer je de citroensap erdoor en dan twee keer het volume aan olijfolie (dus 2 el olijfolie op 1 el citroensap). Neem een extra vergine olijfolie, die heeft lekker veel smaak. Roer er tot slot wat peper door. Gebruik zoveel dressing als je wilt, de rest bewaar je een dag of drie in de koelkast.
Rooster de walnoten tot ze gaan geuren in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Was de sla en zwier droog en scheur in stukjes. Snijd de tomaat in partjes. Spreid de sla ui op een grote schaal, sprenkel er wat dressing over en verdeel dan de tomaat, kaas en noten erover. Nog wat peper uit de molen en hier en daar een drupje dressing en voilà!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!