Franse worteltaart
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.
Bekijk het receptVorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…
Bekijk het receptOp de zak met Franse wortels vond ik dit recept. Na drie weken zonder oven had ik echt weer zin in een ovengerecht, dus snel deze taart uitgeprobeerd! Hij hoort eigenlijk met een pittige Gruyère-kaas en dat vond het merendeel van het gezin aan tafel ook het lekkerst, maar de variant met gewone (belegen) kaas smaakte ook uitstekend! Serveer met een frisse groene salade.
Ingrediënten
- 700 g waspeen
- 1 pakje bladerdeeg
- 200 g kaas bv. gruyère of boeren belegen kaas
- 2 el crème fraîche
- nootmuskaat
- p&z
- boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C. Schrap of schil de wortels, snijd ze in plakjes en kook ze 15-20 min in een bodem water. Laat het bladerdeeg ontdooien. Giet de wortels af, stamp ze met een pureestamper tot puree met de crème fraîche. Meng de kaas door het wortelmengsel. Meng er ook ruim peper, een snufje zout en wat nootmuskaat door. Vet een taartvorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel het wortelmengsel erover, strijk het glad en bak 30-45 min. in de oven.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »