Franse worteltaart

Print Friendly, PDF & Email

franse worteltaart

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Op de zak met Franse wortels vond ik dit recept. Na drie weken zonder oven had ik echt weer zin in een ovengerecht, dus snel deze taart uitgeprobeerd! Hij hoort eigenlijk met een pittige Gruyère-kaas en dat vond het merendeel van het gezin aan tafel ook het lekkerst, maar de variant met gewone (belegen) kaas smaakte ook uitstekend! Serveer met een frisse groene salade.

Ingrediënten

  • 700 g waspeen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 g kaas bv. gruyère of boeren belegen kaas
  • 2 el crème fraîche
  • nootmuskaat
  • p&z
  • boter om in te vetten

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C. Schrap of schil de wortels, snijd ze in plakjes en kook ze 15-20 min in een bodem water. Laat het bladerdeeg ontdooien. Giet de wortels af, stamp ze met een pureestamper tot puree met de crème fraîche. Meng de kaas door het wortelmengsel. Meng er ook ruim peper, een snufje zout en wat nootmuskaat door. Vet een taartvorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel het wortelmengsel erover, strijk het glad en bak 30-45 min. in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept