Gebakken bloemkool met linzen

Gebakken bloemkool met linzen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Bloemkool geroosterd uit de oven, dat is een heel lekkere variant op deze prachtige oer-Hollandse groente! In plaats van linzen kun je ook kikkererwten gebruiken, je kunt natuurlijk ook alleen de bloemkool maken en sla en peulvruchten achterwege laten. Heb je geen oven, dan bak je op zacht vuur de bloemkool in een grote koekenpan.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 1 blikje linzen, 1 pakje fetakaas, 2 tenen knoflook, puntje chilipoeder of paprika, 1 tl gemalen komijn, p&z, olie, half kropje sla, koriander of peterselie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakjes, de stronk kan ook gewoon mee. Je kan grote plakken snijden, maar ook wat kleinere, wat je wilt. Sprenkel er olijfolie over, wat p&z en wat chilipoeder. Kruimel er de helft van de feta over en bak 10 min. in de oven. Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers er de 2 tenen knoflook boven uit en bak even mee. Doe de uitgelekte linzen erbij en maak op smaak met komijn en p&z. Warm goed door en zet even apart. Was de sla, schud droog en scheur in stukjes. Meng de sla met de wat afgekoelde bloemkool en linzen en bestrooi met wat gehakte peterselie of koriander en de rest van de feta.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept