Geglaceerde meiraapjes

Geglaceerde meiraapjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

In Frankrijk weten ze wel raad met deze heerlijke knolletjes, lekker stoven met wat olie en boter en smullen maar! De deze raapjes zijn milder van smaak dan de rapen die we in de herfst serveren, ze zijn zelfs zo zacht dat je ze nauwelijks hoeft te schillen! Voor een iets romiger variant voeg je wat room of crème fraîche toe, een taart bakken kan ook. Lekker bij een stukje vlees en aardappels, maar ook bij rijst en gebakken kikkererwten zou ik het graag serveren!

 

 

Ingrediënten

700 g raapjes (kan ook met koolrabi), 1 el boter, 1 el olijfolie, 120 ml water, kwart groentebouillonblokje, 1 tl tijm, p&z, kneepje citroensap, 1 el verse peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de raapjes schoon, snijd boven en onderkant bij en verwijder lelijke plekjes. Verder hoef je ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke stuken, niet al te klein. Verwarm olie en boter in een pan met dikke bodem en bak de raapjes een minuut of 5. Strooi er wat tijm over. Los het bouillonblokje op in 120 ml heet water en giet dit bij de raapjes en stoof ze in 10-15 min. bijna gaar. Als ze zacht genoeg zijn, haal je het deksel van de pan en laat je het vocht bijna helemaal inkoken, zodat de groenten gaan glanzen, dit heet glaceren. Maak op smaak met een kneepje citroensap, royaal peper en misschien wat zout. Garneer met wat verse gehakte peterselie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK