Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het jaar. Het is als herfstig, maar soms ook nog zomers. Het is een lekker fris gerecht door de tomaat en kappertjes.

Ingrediënten

1 bloemkool, 3 el olijfolie,  bakje kerstomaatjes of 2 grote tomaten, 1 tl dille of wat verse gehakte peterselie of basilicum, Voor de saus:, 2 el kappertjes, 1 el grove Franse mosterd, 2 el rode wijnazijn, 60 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de bloemkool en snijd in roosjes van ongeveer gelijke grootte. De stronk kan mee in plakjes. Kook of stoom de bloemkool kort, zodat hij nog knapperig is, een minuut of 5. Laat uitlekken en vermeng hem met 3 el olijfolie en strooi er p&z over. Spoel de kappertjes af en pel en snipper de knoflook. Doe kappertjes en knoflook samen met de olie, azijn, mosterd  in een blender en meng het goed. Proef op p&z. Maak een grillpan gloeiend heet en gril de bloemkool tot ze donkere strepen krijgen. Halveer de tomaatjes of snijd de grote tomaten in stukjes. Meng ze met de bloemkool. Wat spinazie of rucola erbij is ook aardig. Giet de saus eroverheen, meng alles en bestrooi met wat groene kruiden.