Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Een eenvoudige salade, met veel smaak en een goed uiterlijk. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

400 g romaanse sla, 150 g boerenbrood, voor de dressing: 3 teentjes knoflook; 3 kleine takjes rozemarijn; 7 el olijfolie; 5 ansjovisfilets; 2 tl kappertjes; 3 el citroensap.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

De salade wassen, drogen en in stukjes scheuren. Snijd de knoflook heel fijn en ris de rozemarijn van de takjes. Verwarm 4 el olie in een koekenpan en laat hierin de knoflook en de rozemarijn zachtjes bakken tot de knoflook bruin kleurt. Giet dan de olie door een zeef in een kommetje. Snijd het brood in kleine blokjes en rooster die in een droge koekenpan goudbruin. Hak de kappertjes en de ansjovis fijn en meng ze met de knoflookolie en de rest van de olie en citroensap. Meng de salade met de dressing en bestrooi met de croutons.