Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Een eenvoudige salade, met veel smaak en een goed uiterlijk. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

400 g romaanse sla, 150 g boerenbrood, voor de dressing: 3 teentjes knoflook; 3 kleine takjes rozemarijn; 7 el olijfolie; 5 ansjovisfilets; 2 tl kappertjes; 3 el citroensap.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

De salade wassen, drogen en in stukjes scheuren. Snijd de knoflook heel fijn en ris de rozemarijn van de takjes. Verwarm 4 el olie in een koekenpan en laat hierin de knoflook en de rozemarijn zachtjes bakken tot de knoflook bruin kleurt. Giet dan de olie door een zeef in een kommetje. Snijd het brood in kleine blokjes en rooster die in een droge koekenpan goudbruin. Hak de kappertjes en de ansjovis fijn en meng ze met de knoflookolie en de rest van de olie en citroensap. Meng de salade met de dressing en bestrooi met de croutons.