Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti met venkel en ansjovis

Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd goed. We hebben ook en…

Bekijk het recept

Risotto alla Parmigiana met asperges

risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel té kort.

Bekijk het recept

Uit de oven koken vind ik zo fijn! Doordat je minder vocht gebruikt wordt de smaak vaak intenser en bovendien hoef je minder vaak te roeren, dus kun je lekker nog wat anders doen. De was vouwen, bijvoorbeeld…..

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 rode paprika, 2 el olie, 1-2 tl kerrie, ½ tl komijn, 1 teen knoflook, evt. chili- of paprikapoeder

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes, de stronk kan mee in plakjes (of knaag hem vast rauw op: zo lekker!!). Meng de bloemkool met de olie, de uitgeperste teen knoflook en de kruiden en verdeel over een bakplaat. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes en strooi die over de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 min. in de hete oven, halverwege een keer omscheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK