Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Geroosterde bloemkool en paprika uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept

Uit de oven koken vind ik zo fijn! Doordat je minder vocht gebruikt wordt de smaak vaak intenser en bovendien hoef je minder vaak te roeren, dus kun je lekker nog wat anders doen. De was vouwen, bijvoorbeeld…..

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 rode paprika, 2 el olie, 1-2 tl kerrie, ½ tl komijn, 1 teen knoflook, evt. chili- of paprikapoeder

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes, de stronk kan mee in plakjes (of knaag hem vast rauw op: zo lekker!!). Meng de bloemkool met de olie, de uitgeperste teen knoflook en de kruiden en verdeel over een bakplaat. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes en strooi die over de bloemkool. Rooster de bloemkool ongeveer 25 min. in de hete oven, halverwege een keer omscheppen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Risotto met gele biet en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Risotto kan je met bijna alle groenten maken, dus ook met gele bietjes! Wij deden er lekker verse tijm bij,…

Bekijk het recept

Preisoep met aardappel en mosterd

Aardappel-preisoep
Print Friendly, PDF & Email

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis.

Bekijk het recept