Geroosterde pastinaak met honing en rozemarijn

geroosterde pastinaak met rozemarijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bibimbap met pittige paksoi

Een kleurrijke kom vol groente en een beetje pit.

Bekijk het recept

Pittige spitskool met falafel en yoghurtsaus

Een beetje bleek, maar stiekem heel smaakvol

Bekijk het recept

Pastinaken zijn prima vervangers voor aardappelen ze zijn stevig en smaakvol. Je kan er ook prachtig puree van maken sámen met aardappels, maar deze keer roosterde ze ik in de oven met honing en rozemarijn en dat was me toch lekker! Lekker bij een stevige bonenstoofpot of een stukje rundvlees.

Ingrediënten

  • 700 g pastinaken
  • 2 el olie
  • 1 à 2 el honing
  • 1 takje rozemarijn
  • zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de olie en honing op een bakplaat en schuif die in de oven voor 3-5 minuten. Boen of schil de pastinaken, verwijder lelijke plekjes en snijd ze in plakjes of stukjes. Ris de naaldjes van een takje rozemarijn en hak ze fijn. Haal de bakplaat uit de oven en hussel de pastinaakstukjes door het olie-honing mengsel. Bestrooi met een beetje zout en de rozemarijn. Schuif de bakplaat in de oven en bak 10 min, keer ze daarna een keer om en bak nog ongeveer 10 min goudbruin en gaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool met tahin-knoflooksaus

bloemkool met tahin-knoflooksaus

Hoezo, Bloemkool een Hollandse groente?

Bekijk het recept

Winterposteleinsalade met bleekselderij en blauwe kaas

Winterpostelein-bleekselderijsalade met blauwe kaas dressing

Verrassende combinatie van knapperig en zacht!

Bekijk het recept