Geroosterde romanesco met pecorino

Geroosterde romanesco met pecorino

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Easy peasy, groente roosteren in de oven. Terwijl je andere dingen doet, wordt de romanesco gaar en krijgt een fijne, nootachtige smaak. Een beetje kaas erover en klaar ben je!

Ingrediënten

1 romanesco-bloemkool, olijfolie, p&z, 2-3 el geraspte Pecorino

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Was de romanesco en snijd de roosjes er af. De stronk snijd je in stukjes en rooster je ook mee. Schud het water van de roosjes en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, strooi er wat p&z over en een klein beetje kaas. Hussel om met je handen en schuif de oven in. Rooster ongeveer een half uur, halverwege keer je nog een keer. Vlak voor het serveren strooi je de rest van de kaas erover.