Geroosterde romanesco met pecorino

Geroosterde romanesco met pecorino

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Easy peasy, groente roosteren in de oven. Terwijl je andere dingen doet, wordt de romanesco gaar en krijgt een fijne, nootachtige smaak. Een beetje kaas erover en klaar ben je!

Ingrediënten

1 romanesco-bloemkool, olijfolie, p&z, 2-3 el geraspte Pecorino

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Was de romanesco en snijd de roosjes er af. De stronk snijd je in stukjes en rooster je ook mee. Schud het water van de roosjes en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, strooi er wat p&z over en een klein beetje kaas. Hussel om met je handen en schuif de oven in. Rooster ongeveer een half uur, halverwege keer je nog een keer. Vlak voor het serveren strooi je de rest van de kaas erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept