Gestoofde venkel met citroen

Gestoofde venkel met citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbietlasagne met citroen

Snijbiet lasagne met citroen

Snijbiet is een beetje vergelijkbaar met spinazie, het is ook familie van elkaar. prima spul voor lasagne dus.

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met walnoten en kaas

Met een paar goede ingrediënten tover je zo een lekkere salade.

Bekijk het recept

Venkel en citroen, die zijn zo lekker samen! Citroen is sowieso een favoriete smaakmaker in huize Kievit. Een beetje sap haalt je gerecht op, een beetje rasp ook. En allebei kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

700 g venkel, 1 el olijfolie, 1 steranijs, 2 dl water, snufje tijm, snufje oregano, 2 blaadjes laurier, ½ tl karwijzaad, p&z, 1 citroen, handje peterselie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de venkel in dikke plakken, op zo’n manier dat ze allemaal een stukje van de wortelaanzet hebben, dat houdt ze bij elkaar. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de venkel even aan. Rasp een klein beetje citroenschil boven de venkel en voeg de steranijs, tijm, oregano, laurier en karwijzaad toe en voeg het water toe. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden. Controleer na vijf minuten het waterniveau en de gaarheid, vul eventueel wat aan. Vis steranijs en laurierblad uit de venkel en giet een beetje citroensap over de venkel, schep voorzichtig om en proef even voor p&z. Serveer met wat gehakte peterselie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK