Gestoofde venkel met citroen

Gestoofde venkel met citroen

geschreven door Kievit op 7 december 2019

Venkel en citroen, die zijn zo lekker samen! Citroen is sowieso een favoriete smaakmaker in huize Kievit. Een beetje sap haalt je gerecht op, een beetje rasp ook. En allebei kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 1 el olijfolie
  • 1 steranijs
  • 2 dl water
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ tl karwijzaad
  • p&z
  • 1 citroen
  • handje peterselie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Snijd de venkel in dikke plakken, op zo’n manier dat ze allemaal een stukje van de wortelaanzet hebben, dat houdt ze bij elkaar. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de venkel even aan. Rasp een klein beetje citroenschil boven de venkel en voeg de steranijs, tijm, oregano, laurier en karwijzaad toe en voeg het water toe. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat rustig gaar worden. Controleer na vijf minuten het waterniveau en de gaarheid, vul eventueel wat aan. Vis steranijs en laurierblad uit de venkel en giet een beetje citroensap over de venkel, schep voorzichtig om en proef even voor p&z. Serveer met wat gehakte peterselie.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!