Gezonde shotjes

een sapje met biet en gember en een sapje van bleekselderij met gember

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Na feestelijke dagen hebben veel mensen, waaronder ik zelf, echt weer behoefte aan iets gezonds doen voor je lichaam. Even geen alcohol, wat gezonder eten, wat meer bewegen: je kan er na dagen waarop je net even te veel zit en eet zowaar echt zin in krijgen!
De gember in de pakketten van deze week zijn een heerlijke verwarmer in winterse gerechten en ook een ondersteuner voor een lever die moet herstellen van feestdagen. Kook voor 5 minuutjes een paar dunne plakjes in een pannetje water en drink de thee lekker heet, een verkwikkende start van je dag! In de avond is het misschien wat te opwekkend.
Je kan ze ook in verkwikkende sapjes stoppen, als je in het bezit bent van een sapcentrufuge of slowjuicer. Bijvoorbeeld met de bietjes of de bleekselderij uit het pakket van deze week! Voor het zoetje voegen we appel of sinaasappelsap toe, hieronder twee recepten, experimenteer vooral ook zelf!

Ingrediënten

Bereidingstijd: 4 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Bietenshot – verkwikkend en reinigend

1 biet, 1 appel, 3 plakjes verse gember

Was de biet en appel, schillen hoeft niet, snijd alleen de bovenkant van het bietje. Snijd ze in stukken en pers het sap er uit met een sapcentrifuge of slowjuicer. Proost!

 

Spicy shotslijmoplossend en ondersteunend bij verkoudheid

2 stengels bleekselderij, 1 frisse appel, sap van 1 citroen, 1 cm gember, halve tl cayenne peper

Was het fruit en de groente. Pers de citroen uit op een gewone citruspers. Meng er de cayennepeper door en pers dan de appel en bleekselderij erbij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK