Golden milk
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptCurry – of kerrie- mengsels krijgen hun mooie gele kleur van het kurkuma poeder dat er in zit. Het is ook vers verkrijgbaar, dan is het een mooi klein worteltje. Je kan het in plakjes meestoven in wok-en stoofschotels, het is zeer gezond en geeft een mooi gele kleur. Een plakje meekoken in de witte rijst is ook leuk! Pas wel op, het geeft gele vlekken, je kunt er dus ook je saaie witte shirt mee verven.
Met wat zwarte peper en een beetje vettigheid neem je de curcumine, de werkzame stof in kurkuma, wel 1000 keer beter op. Nu is dat is een curry natuurlijk meestal al het geval, maar in onderstaand recept uit de Ayurvedische gezondheidsleer moet je het dus niet zomaar weglaten! Wel kun je experimenteren door nog meer ingrediënten toe te voegen: bijvoorbeeld een snuf kaneel, een plakje gember of een kardemompitje, of alle drie.
Ingrediënten
Bereiding
Rasp of snijd een klein stukje kurkumawortel en gember en doe die in een steelpannetje. Giet er een ½ kopje water bij en een snuf versgemalen peper en als je hebt ook nog een snufje kurkumapoeder. Breng aan de kook en draai dan het vuur uit. Laat 5 min. staan en zeef in een glas. Voeg warme melk, amandelmelk of sojamelk toe, een theelepetje honing en een klein puntje kokosvet. Roer goed en drink het met aandacht op.
Dit is een Indiaas ochtend-drankje die je lever helpt zijn werk te doen. Leuk om eens uit te proberen!
Tip: Je kunt ook nog een kaneelstokje en een paar gekneusde kardemompeulen meekoken voor een nog kruidiger effect.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »