Groenlof met pasta, roomkaas en gehakt
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptGroenlof is ten onrechte een weinig geteelde groente. Hij heeft dat fijne bittertje, waar wij zo dol op zijn en het is supermakkelijk klaar te maken. Groenlof is ook fijn, omdat het goed bestand is tegen nattigheid en kou, zelfs een beetje vorst kan deze groente wel hebben. Geen wonder dus, dat je er zo’n lekker vitaal gevoel van krijgt als je een portie groenlof eet! Je kan het bereiden zoals je ook andijvie eet. Dit gerecht is heel toegankelijk door de studentikoze gehakt-roomkaas saus met pasta, mix alles door elkaar en je kinderen eten het ook. Ik koos voor vegetarisch gehakt en dat smaakte prima!
Ingrediënten
- 1 krop groenlof
- 300 g pasta
- scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 g champignons
- 200 g roomkaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 300 g (vegetarisch)gehakt
- scheutje melk
- p&z
- 2 tomaten
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel ui en knoflook en snipper beide. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten of plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak op een middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Geef wat p&z. Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen. Spoel de groenlof onder de kraan, halveer en snijd de onderkant eruit. Snijd in mooie reepjes en was deze een keer, laat daarna uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan of wok en roerbak hierin de reepjes groenlof een paar minuten. Giet overtollig vocht af en voeg p&z naar smaak toe. Serveer alles doorelkaar, of apart op je bord, wat je wilt. Snijd de tomaten in kleine blokjes en strooi die over je bord.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »