Groenlof met room

groenlof met puree en worst

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan,…

Bekijk het recept

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Deze week een heel eenvoudig recept voor de groenlof, zoals je ook andijvie zou kunnen eten. Gewoon simpel, met puree en een  – al dan niet – vegetarisch worstje, dat is ook wel weer eens lekker. Het bittertje in de groenlof kan je verminderen door de groente pas na het snijden te wassen, deze week blancheren we hem even en stoven daarna nog even verder.

Ingrediënten

  • 1 krop groenlof
  • snufje foelie
  • 2 dl (plantaardige) room
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenlof bladeren en snijd in dunne reepjes. Breng een pan water met een tl zout aan de kook en blancheer de groente een paar minuten. Giet het af in een vergiet en spoel er wat koud water over. Verwarm de room in een ruime pan, doe er de foelie bij (of vervang het door nootmuskaat) en stoof de groenlof een kleine 5 minuten in de room en geef wat peper.