Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

pannenkokem et doperwtenpuree, rucola en gebakken champignons

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Thaise curry met paksoi, champignons en garnalen

Thaise curry met paksoi, champignons en garnalen en witte rijst

Superlekker en ook nog eens snel en makkelijk

Bekijk het recept

Groenlof met pasta, roomkaas en gehakt

groenlof met pasta, gehakt en roomkaas

Laat je niet afschrikken door het onbekende!    

Bekijk het recept

Als het brood op is en de kliekjes ook op zijn, bak ik wel eens pannenkoeken voor de lunch. Die eten we net zo lief hartig als met iets zoets. Deze variant met kikkererwtenmeel leent zich meer voor een hartig beleg. Ik maakte een snelle, mooi frisgroene puree van diepvriesdoperwten bij, maar enkel rucola en champignons, of een beetje kaas zou ook kunnen. Wij deden even een weekje zonder vlees en zuivel en ook zonder kaas is het prima tafelen!

Ingrediënten

  • ½ bakje kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • handvol rucola
  • 75 g kikkererwten meel
  • 75 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • p&z
  • olie om te bakken
  • 1 el balsamico azijn
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 el citroensap
  • scheutje olijfolie
  • 3 el zonnebloempitjes

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Maak eerst een pannenkoekenbeslag van de twee soorten meel, eieren, melk en een snufje zout. Laat het even rusten. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en laat afkoelen op een bordje. Pel het sjalotje en snipper deze fijn. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en laat op laag vuur het sjalotje vast zacht fruiten.  Veeg of borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Duw de sjalotjes naar de rand van de pan en leg de champignons in de koekenpan erbij. Ondertussen begin je in een tweede koekenpan ook met het bakken van pannenkoeken: het beslag is genoeg voor 4 grote, niet te dikke pannenkoeken. Bak ze op niet te hoog vuur en keer ze om en laat ze gaar bakken. Houdt ze warm op een bord, onder een deksel, wanneer je de volgende bakt. Schep de champignons om, geef ze wat p&z en de balsamicoazijn. Meng met de sjalot en draai het vuur uit. Was intussen de rucola en dep droog, hak dit grof.  In een steelpan breng je een bodem water aan de kook en daarin kook je kort de diepvrieserwten. Giet ze af en pureer ze met een scheutje olie, wat citroensap en p&z. Besmeer elke pannenkoek met een streep doperwtenpuree, daarna een lepel champignons, wat rucola en tot slot wat pitjes. Rol ze op en snijd doormidden. Een lekkere lunch, met een kom soep erbij ook een prima avondmaal.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK