Hartige taart met witlof, salie en feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ooit won ik een receptenwedstrijd met deze hartige taart, ik won een luxe messenset die ik nog steeds gebruik in mijn keuken. De zoutigheid van de olijven, feta en tomaat doen het heel goed met de witlof. En de salie geeft een verrassende toets. Gebruik niet te zuinig salie! Lekker met een groene salade.
Ingrediënten
- 700 g witlof
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 el zwarte olijven
- 8-10 zongedroogde tomaten
- 100-150 g feta
- scheut olijfolie
- 4 eieren
- scheutje (soja)room
- 1 el maïzena
- 1 tl gedroogde of wat blaadjes verse salie (gesnipperd)
- peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Week de tomaten in een kopje heet water. Maak de witlof schoon snijd elke stronk doormidden en dan eventueel in kwarten. Je kunt een stukje van de kern wegsnijden, maar zorg dat de parten bij elkaar blijven. Kook de witlof in een bodem water met een beetje zout een minuut of 5 voor, tot ze wat geslonken zijn. Laat goed uitlekken in een vergiet. Giet de tomaten af en snijd ze in stukjes, snijd ook de olijven in fijne stukjes en meng ze in de pan waar je de witlof gekookt hebt met de uitgelekte witlof. Meng de gesnipperde salie erdoor en geef wat p&z. Klop de maïzena los met de room, breek er 4 eieren bij en klop het samen. Doe er een beetje p&z door, niet te veel, de feta, olijven en tomaten zijn ook zoutig! Vet een springvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem. Schep het witlofmengsel in de vorm en giet er dan het ei-mengsel over. Verbrokkel de feta er over en vouw eventueel de randjes deeg een beetje naar beneden. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 min gaar. Als hij te donker dreigt te worden, dek je hem af met aluminiumfolie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 383
- Volgende »