Eiermassala met groente naar keuze

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht is supersnel en super simpel en kun je maken met heel veel soorten groente, kies deze week (35, 2017) voor bloemkool, broccoli, sperziebonen of paksoi. Serveer het met een frisse salade en rijst. Mihoen of mie, of gierst kunnen ook prima.En als je wilt van die lekkere cassavekroepoek: nieuw in ons assortiment!

Ingrediënten

700 gr groente, beetgaar gestoomd als het stevig is, paksoi alleen wassen en in reepjes snijden
2 uien
2 tenen knoflook
½ rode peper of puntje sambal naar wens
klein blikje kokosmelk
1 el kerrie massala
peper & zout
flinke scheut olie geschikt om te wokken (bv. zonnebloem)
per persoon een ei, of 2 voor grote eters
rijst, mihoen, mie, of gierst

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Zet als eerste de rijst op, als je dit gerecht met rijst wilt eten tenminste.  Kook de eieren hard in 10 min. Maak de groente die je er bij wilt eten schoon, gooi vooral de stronk van de bloemkool of broccoli niet weg, die kan, in plakjes gesneden, prima meedoen. De broccolisteel moet je trouwens ook nog even schillen. Verdeel de groente in gelijke roosjes/stukjes. Eet je de kerrie met paksoi, wok deze dan op het laatste even, de andere groenten kun je beetgaar stomen en op het laatst aan de kerrie toevoegen.

Nu de kerrie. Pel de eieren en laat ze even wat opdrogen. Maak een royale scheut olie warm in de wok en frituur hierin de eieren, schep af en toe om, zodat ze een beetje lichtbruin kleuren. Snijd intussen de uien fijn en hak knoflook en eventueel peper fijn. Schep de eieren uit de wok en zet even apart. Fruit de uien, knoflook en peper en voeg als de uien glazig zijn de kerrie toe, 1 el is waarschijnlijk genoeg, het hangt een beetje af van welk merk je massala gebruikt. Gewone kerrie kan trouwens ook, maar dat smaakt anders dan de echte Hindoestaanse die ik prefereer voor dit gerecht. Voeg de paksoi toe als je die gebruikt, het wit wat eerder dan het groene gedeelte. Roer om en voeg de kokosmelk toe. Vul het blikje met kookvocht van de groente of heet water en voeg toe. Groente en eieren erbij, doorwarmen en serveren.