Kerstsalade met gebakken geitenkaasjes en granaatappel

Een salade met granaatappelpitjes vind ik altijd heel feestelijk, vandaar dat ze ook dit jaar weer mijn kerstsalade vieren. Combineerde ik ze vorig jaar met die heerlijke gele bietjes, dit jaar mogen ze op de winterpostelein. Of veldsla, allebei goed.  Je kan al een hoop van te voren aan deze salade doen: de sla wassen, de dressing maken, de pitjes uit de granaatappel halen en de kaasjes kun je denk ik ook wel van te voren paneren. Je zou ze zelfs al even kunnen bakken, ze smelten niet snel. Voor het opdienen warm je ze dan nog even op, dat kan prima. Een portie sla met één of twee gebakken kaasjes, dat is toch een prachtige entrée?

Ingrediënten

1 zak winterpostelein of veldsla, 4- 8 plakjes zachte geitenkaas,  olie om te bakken, 1 granaatappel (ca. 8 el pitjes), paneermeel, 1 ei, handje walnoten, voor de dressing:, 3 el citroensap en een beetje citroenrasp, 4 el olijfolie, 1 kleine teen geperste knoflook, 1 tl mosterd, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de blaadjes en slinger droog. Was ook vast de peterselie en breek de dikke steeltjes eraf. Snijd de granaatappel doormidden en kerf de schil nogmaals in om hem in kwarten te breken. Breek boven een kommetje de pitjes eruit. Verwijder vooral ook de witte vliesjes, die smaken bitter. Klop in een kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar (of schud in een jampotje). Verdun als nodig met een paar druppels water en breng op smaak met p&z. Leg het paneermeel op een bord en meng met wat p&z. Klop in een kommetje of diep bord het eitje los. Haal dan de voorgesneden plakjes geitenkaas voorzichtig los uit het rolletje en druk ze eerst in het paneermeel, haal dan door het ei en dan nog eens door het paneermeel. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak daarin de gepaneerde geitenkaasjes rustig bruin aan beide zijdes. Verdeel de groene blaadjes over platte borden of een grote schaal. Sprenkel de dressing erover, leg de kaasjes op het bord en strooi de nootjes en granaatappelpitjes en gehakte peterselie er over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: stevige soep met brood, bonen en palmkool

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Pompoen en paksoi curry

Lekker met kokos en Thaise currypasta

Bekijk het recept