Knolselderij, tomaat en vis uit de oven

Een zomerse schotel met knolselderij, zo met tomaatjes erbij! Wij aten het met een saus waar ik de stengels instopte en pasta en  dat was, met een frisse salade erbij, een prima maaltijd.  Met aardappels of rijst zou het net zo lekker smaken, denk ik.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • zakje tomaten( 300-400 g)
  • 4 stukjes witvis (ik nam gewoon diepvries-vis)
  • olie
  • p&z
  • Italiaanse kruiden

Voor de saus:

  • Kooknat van knolselderij (recept hierboven)
  • 5-6 stengels loof van de knolselderij
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • scheut olie
  • 2 el bloem of rijstmeel
  • 1 bouillonblokje
  •  bakje roomkaas
  • rasp van 1 citroen
  • peper

 

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Vet een ovenschaal in en leg de blokjes vis er in, bestrooi ze met p&z en ruim Italiaanse kruiden en druppel ook wat olie op de blokjes. Schuif dit vast in de oven terwijl de oven opwarmt. Snijd het loof van de knolselderij en bewaar dit voor een soep, risotto of de saus van onderstaand recept. Schil de knolselderij, spoel even af en halveer hem. Snijd daarna in zo dun mogelijke plakjes. Kook deze 5 minuten even voor in een pan met water. Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Haal de vis uit de oven en leg de tomatenpartjes er om heen. Giet de knolselderijplakjes af (bewaar het kookvocht voor saus of soep!) en leg deze dakpansgewijs over de vis. Bestrooi met een klein beetje p&z en druppel er wat olie over. Dek de schaal af met een stukje aluminiumfolie en laat nog 15- 20 min. bakken in de oven. Snipper voor het mooi een paar blaadjes groen van de selderij over de schotel voor je hem serveert. * Een ander optie zou zijn om deze schotel te gratineren met e saus van het recept hieronder, ik koos er voor om het los van elkaar te serveren.

Voor een saus van knolselderijloof:
Pel ui en knoflook, snipper ui en hak knoflook fijn. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan of steelpan en fruit ui en knoflook even aan. Was de stengels van de selderij en hak ze heel fijn. Voeg toe aan de pan en bal even mee. Voeg meel en bouillonblokje toe en druk het bouillonblokje fijn. Roer er het kookvocht door en vul aan met wat water tot saus van mooie dikte. Laat de roomkaas er in smelten en maak op smaak met peper en citroenrasp. Voeg eventueel nog wat extra water toe.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK