Komkommersla met rucola en ui

Komkommersla met rucola en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Deze snelle salade van komkommer en rucola combineert fris, zoet en pittig en is supersnel klaar. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels (uit de oven) en gebakken vis.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • bosje rucola
  • 1 sjalotje/bosui of wat bieslook
  • 1 appel met rode schil
  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en zwier droog, pel en snipper het sjalotje, of snijd bosui of bieslook fijn. Was de appel en komkommer. Snijd de komkommer in blokjes, de ui in ringetjes, de appel in partjes en de rucola hak je in grove stukken. Hussel alles om met de olie, azijn en wat p&z en klaar is je frisse salade.