Spinaziesoep met citroengras en ei

Print Friendly, PDF & Email

Het citroengras in onze kas in Katwijk is supergoed gegroeid, tijd om er iets mee te gaan doen! Citroengras is een heerlijke smaakmaker in de keuken, met de frisse citroensmaak, zonder het zuurtje. Heel geschikt om mee te koken met een curry, maar ook in deze zachte soep doet hij het heel goed. Uiteindelijk deden we ook nog een handje rauwe spinazie in de soep, dat vonden we toch lekkerder eten, op de foto zie je een helemaal gladde soep. Kies wat je lekker lijkt, het kan allebei!

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 4 eieren
  •  flinke teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el kokosolie
  • 1 blik (400 ml ) kokosmelk
  • 1 kipbouillontablet
  • 2-3 el vissaus
  • 1-2 el limoensap
  • 1 tl agavesiroop
  • zout

 

 

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de citroengrasstengel in de lengte doormidden en dan nog een keer overdwars. Doe samen met een fijngehakte teen knoflook, een paar ringetjes rode peper, het bouillonblokje en 400 ml water in een pan en breng aan de kook, laat 10 min. rustig, op het allerlaagste vuur, trekken. Zet de eieren op in een pannetje water en kook ze in 8 min. hard, laat dan schrikken in koud water. Snijd wortelvoetjes van de spinazie, verwijder lelijke blaadjes en was goed. Laat uitlekken in een vergiet en snijd dan in grove stukken. Verwarm de kokosmelk in een ruime pan en laat hier de spinazie in koken, houd eventueel twee handen spinazie apart om straks rauw door de soep te doen. Haal de citroengrasstengels uit de bouillon en giet die ook bij de spinazie. Pureer de soep met een goede staafmixer, of gebruik je blender voor een zijdezacht soepje. Maak op smaak met vissaus, limoensap, een drupje agavesiroop en eventueel nog wat zout. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd eventueel nog wat peper in kleine snippers. Doe in elk bord een beetje rauwe spinazie, schep de hete soep erover, leg de plakjes ei er in en bestrooi met een beetje rode peper.