Kruidige stoofperen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!
Bekijk het receptKorianderzaadjes, wat kun je daar eigenlijk mee? Deze vraag kreeg ik van de week en ik vond het een leuk uitgangspunt om met de recepten aan de slag te gaan. Het is niet altijd even makkelijk om inspiratie te vinden voor nieuwe recepten, zeker in deze tijd waarin alles nogal luw is. Geen musea, geen etentjes buiten de deur, weinig gesprekken. Gelukkig wél heel veel tijd om in de keuken te experimenteren. Deze kruidige stoofpeertjes smaken heerlijk bij bijvoorbeeld een stamppot zuurkool, maar natuurlijk ook als toetje. Misschien wil je ze dan iets zoeter, maar dat kan natuurlijk heel eenvoudig.
Ingrediënten
750 g stoofperen, ½ l water, 250 ml rode wijn, 100 ml port, 4 el suiker (of naar smaak meer), 1 kaneelstokje, 2 steranijs, 3 kruidnagels, 1 gedroogde foelie, 2 el korianderzaad, paar stukjes sinaasappel- of citroenschil
Bereiding
Voeg alle ingrediënten minus de peren bij elkaar in een grote pan. Breng dit vocht vast aan de kook. Schil de peren en doe ze erbij in de pan, laat de steeltjes er aan zitten. Doe de peertjes in de pan en zorg dat ze allemaal onderstaan, desnoods voeg je nog wat meer vocht toe. Breng aan de kook en laat in 30-60 min. op een heel lage vlam of een sudderplaatje gaar stoven. Prik na een half uurtje even om te controleren. Wanneer ze goed gaar zijn laat je ze wat afkoelen. Vis ze uit het vocht, zeef dat vocht en bindt het desgewenst met wat maïzena of aardappelzetmeel. Doe de peertjes terug in het vocht en serveer ze bij bijvoorbeeld een stamppot zuurkool. Ook als dessert zijn ze lekker. Het vocht van de stoofperen kan je aanlengen met bruiswater als verfrissend drankje, of bind met agar agar en serveer als dessert. De peren blijven, goed onder het vocht in de koelkast bewaard, wel een paar weken goed.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »