Kruidige wortels met dille
Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met limoen en honing. Heb je geen baharat? Neem wat paprikapoeder, koriander, komijn, kaneel en kruidnagel, dan ben je al aardig in de richting.
Je zou de schotel ook nog kunnen verrijken met verkruimelde geitenkaas, maar wij aten er gebakken vis bij, dus liet ik de kaas maar achterwege. Iets met kikkererwten of linzen is ook een goede keuze. En rijst of couscous. Zo voelt de winter eventjes heel ver weg.
Ingrediënten
700 g wortels, 2 el olijfolie, 2 tl baharat*, 1 el karwijzaad, 1 limoen, 1 el honing, 50 g zonnebloempitjes, paar takjes dille, p&z, eventueel 100 g zachte geitenkaas, 1 el sesamzaad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de wortelen, snijd kopjes en lelijke plekjes er af en snijd in grove stukken. Kneus het karwijzaad in de vijzel. Roer de baharat en karwijzaad door de olijfolie en verdeel dit mengsel over de wortelen op de bakplaat. Bestrooi met p&z. Rooster de wortels in 20-30 min. in de oven tot ze bijna gaar zijn. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan tot ze wat gaan kleuren en laat afkoelen op een bordje. Hak de dille grof. Pers de limoen uit en roer de honing erdoor, misschien wil je er nog meer honing door? Besprenkel de wortels met het honing-limoen mengsel en hussel ze om. Zet de wortels terug in de oven en rooster nog ongeveer 10 minuten. Laat de wortels eventueel wat afkoelen, schep ze in een mooie schaal en strooi de pitjes en dille erover. Hussel om en strooi eventueel ook verkruimelde geitenkaas en sesamzaadjes erover. Lekker met couscous of rijst. * Heb je geen baharat? Neem wat paprikapoeder, koriander, komijn, kaneel en kruidnagel, dan ben je al aardig in de richting.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »