Láchanokorizo  (palmkool met rijst)

2424palmkool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Het originele Griekse recept heet Spanakorizo: spinazie met rijst. ik heb nooit Grieks geleerd op school, maar vertaal-hulpen op de computer vertellen me dat kool ‘láchano’ is. Nou, dan heb ik een nieuwe naam voor deze Grieks geïnspireerde risotto! Lekker met verkruimelde feta erover, een gepocheerd ei, gebakken vis of een stukje vlees. Voor vega-mensen zou ik gebakken kikkererwten of een linzen-tomatensalade er bij maken.

 

Ingrediënten

  • 700 g palmkool
  • 2 sjalotjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 g risotto-rijst
  • paar takjes verse dille of 1 tl gedroogd
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • citroensap
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris het groen van de nerven palmkool en was het goed. Laat uitlekken en hak daarna in fijne stukjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Hak de dille fijn (als je verse gebruikt). Los het bouillontablet op in een halve liter heet water. Verwarm een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit kort de sjalot aan. Voeg de rijst toe en roer even goed om, voeg dan ook de palmkool toe en roer weer goed. Voeg de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en de bouillon toe en roer alles nog een keer goed. Doe een deksel op de pan en laat 20 min. pruttelen, roer af en toe en voeg zo nodig nog water toe. Wanneer de rijst zacht is, maak je het geheel op smaak met dille, een kneepje citroensap en p&z.