Madame Jeanette saus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
De gele Madame Jeanette pepers zijn echt lekker heet, als ik ze pluk in de kas voel ik het al aan mijn handen! Ze zijn ook geurig en aromatisch en zeer geliefd in de Surinaamse en Afrikaanse keuken. Op de schaal van Scoville, de index voor pittigheid, scoren de Madame Jeanettes ruim 125.000, tegen bijvoorbeeld 2000 punten voor de bekende sambal oelek. Pas op wanneer je ze snijdt, gebruik eventueel handschoentjes, Niet in je ogen wrijven! Branderigheid op je huid kun je verhelpen met een beetje baking soda en water. In je mond te heet? Spoelen met melk helpt beter dan water, rijst eten helpt ook. De peper stoof je een tijdje mee met een gerecht (in zijn geheel), dan geeft hij een fijne subtiele smaak af. De gekookte peper verwerkte ik tot dit sausje. Bewaar het in de koelkast en eet het bij bijvoorbeeld gekookte bootjes, bij gebakken kip, bij nasi of roti of pimp je stoofpot ermee op. je kan het gestoofde pepertje trouwens ook invriezen en dan af en toe een stukje gebruiken.
Ingrediënten
- 1 Madame Jeanette peper (die heeft meegestoofd)
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl zout
- scheut olie
- 1 tl azijn
- 3 rijpe tomaten
Bereiding
Pel en snipper ui en knoflook en fruit even aan in een pan met wat olie. Snijd de tomaten in stukken en bak even mee. Geef wat zout en een lepeltje azijn. De de peper (zonder steeltje) erbij en kook eventueel even mee. Mix in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Deze saus is heel heet, je kunt hem eten bij bijvoorbeeld gekookte boontjes, bij gebraden kip, bij gestoofde spinazie, rijst of geef bij de peen en uienstoof. Bewaar in de koelkast in een potje.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »