Mais met basilicumboter

mais met basilicum-boter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Mais is zo’n heerlijke seizoens-traktatie in de zomer, de meeste kinderen zijn er dol op. Lekker zoet, lekker met je handen eten en de vrolijke kleur helpt vast ook mee aan het eet plezier.  Je hoeft mais niet lang te koken, op de barbecue garen kan ook. O wat is het toch heerlijk, dat het nog zomer is!

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 20 blaadjes basilicum
  • naar smaak klein stukje peper
  • 3 el zachte boter
  • beetje zout

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Zet een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Was 20 basilicumblaadjes en dep ze voorzichtig droog. Hak ze zo fijn je kunt. Hak ook een stukje peper fijn. Meng in een kommetje met de boter en een beetje zout. Schep het mengsel op een stukje bakpapier en maak er een rolletje van, leg die even in de vriezer. Haal de bladeren en het haar van de maiskolven (ik snijd boven- en onderkant een stukje af) en kook ze in 5 min. gaar, giet ze daarna af. Serveer elke maiskolf met een plakje van de boter. * Je kunt de maiskolven ook op de barbecue garen, verpak ze met bladeren en al in een stukje aluminiumfolie, zo blijven de korrels lekker sappig.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK