Maissoep met kokosmelk

maissoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Mmm. maiskolven kluiven, gewoon simpel met een beetje boter, peper en zout, heerlijk vinden we dat. Je hoeft ze ook maar superkort te koken, dus dat is allemaal heel makkelijk. Als je nou toch wat anders wilt, is dit zachte soepje misschien wel iets voor jou. De aardappel en kokosmelk maken hem extra zacht en romig.

Ingrediënten

  • 2 maiskolven
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 aardappels
  • olijfolie
  • 800 ml water
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • chilipoeder of rode peper naar smaak
  • p&z
  • 2 el gehakt blad van bleekselderij of beetje peterselie of korianderblad
  • kneepje limoensap

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en boen de aardappels schoon. Snipper de ui en hak de knoflook in stukjes en fruit glazig in een beetje olie, in een pan met dikke bodem. Snijd de aardappels in blokjes en bak ze even mee. Voeg bouillonblokje, tijm, komijn en gerookt paprikapoeder en eventueel wat rode peper of chilipoeder toe, roer even door en voeg dan 800 ml water toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min, koken. Haal intussen het blad en de haren van de mais en snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Zet de kolven schuin en snijd van boven naar beneden, draai telkens de kolf een slagje. Breek de afgesneden kolven doormidden en kook de kolven en korrels nog 5 min. met de soep mee. Haal dan de kolven er uit en pureer de soep, het mag een beetje grof blijven. Voeg de kokosmelk toe en maak de soep op smaak met wat limoensap en eventueel nog wat p&z. Serveer met een beetje gehakt bleekselderijblad, peterselie of verse koriander en eventueel wat piripiri of chili-olie.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK